La 48 de ani de la înfiinţare, Grupul Şcolar „Nicolae Bălcescu” şi-a aniversat ziua pe 6 decembrie. Încă de când a fost numită în funcţia de conducere, directoarea liceului, prof. Cristina Drăgan, a dorit să dedice o zi din an pentru bilanţul activităţilor liceului, succesele şi rezultatele din an să fie făcute cunoscute într-o zi de sărbătoare. Astfel, anul acesta Grupul Şcolar s-a aflat la a 3-ediţie aniversară. Festivitatea a unit profesori, elevi, invitaţi. Din program au făcut parte momente artistice susţinute de elevi ai liceului şi de alţi invitaţi, prezentări power point de concursuri, acţiuni şi programe derulate în liceu în anul 2011. Au fost oferite diplome elevilor care au obţinut rezultate bune la concursuri şi olimpiade, profesorilor cu succese în activitate, dar şi invitaţilor.
Cristina Drăgan a felicitat în cuvântul său de început profesorii şi elevii, după care a prezentat echipa managerială a liceului şi invitaţii, între care amintim echipa de ashihara karate coordonată de Marcel Paraschiv, echipa Clubului Studenţesc de dans sportiv din Bucureşti însoţită de instructorul Nicoleta Nedelcu, directorul Clubului Elevilor, Mirela Constantin, primarul municipiului Olteniţa, Costinel Milescu, inspectorul general, prof. dr. Ştefana Dumitru de la Casa Corpului Didactic, cea care a reprezentat şi Inspectoratul Şcolar Călăraşi.
Reprezentanta Casei Corpului Didactic a felicitat profesorii şi a declarat tuturor că îi face plăcere să revină la Olteniţa de un Sfânt Nicolae. Primarul Costinel Milescu a făcut menţiunea că din liceu un elev pleacă în viaţă cu multe cunoştinţe ce îl vor ajuta mai târziu în carieră.
La ziua liceului s-a cântat, s-a dansat, sportivii de la ashihara karate au făcut o demonstraţie de karate, antrenorul lor a prezentat echipa care a adus şi anul acesta Olteniţei şi României medalii de aur la un campionat mondial.
Cele 2 perechi de dansatori din Olteniţa şi alte 2 perechi din Bucureşti au demonstrat ce înseamnă eleganţa, prestanţa, delicateţea şi sensibilitatea pe ritmuri de tango, vals, muzică latino-americană.
Prefectul judeţului Călăraşi, Emil Muşat, a sosit la liceu după orele după-amiezii într-o scurtă vizită. Prefectul a dorit să precizeze că, deşi Olteniţa se află mai aproape de Bucureşti, acesta îi consideră pe olteniţeni călărăşeni pentru că sunt la sufletul lui: “M-a impresionat un tânăr olteniţean la chimie, mi-ar fi plăcut să-i strâng mâna, dar ştiu că este la o universitate, la Cambridge (n.r. Silvian Baltac, elev la Liceul “Neagoe Basarab”, cls. a XII-a) şi astăzi acolo urmează să i se hotărască soarta. Eu sunt călărăşean, Olteniţa acum este în judeţul Călăraşi. Vreau să vă spun că de câte ori vorbesc de Olteniţa, olteniţenii se consideră aşa mai aproape de Bucureşti decât de Călăraşi, dar daţi-mi voie să vă consider eu mai mult călărăşeni, pentru că sunteţi la sufletul meu-a doua iubire a mea. Prima iubire nu se uită, dar nici pe a doua nu am uitat-o, era o tânără bruneţică din Olteniţa, aşa că sunt legat sufleteşte de Olteniţa şi prin iubirile mele. Veţi fi întotdeauna la sufletul meu. Olteniţa are un potenţial de dezvoltare fantastic şi economic, şi social. Vreau să vă doresc multă sănătate, să felicit pe domnul primar şi pe doamna director pentru acţiunile organizate, pentru acţiunea de astăzi a zilei liceului, să vă felicit că ţineţi bine în mână cel mai mare liceu din judeţul Călăraşi şi vă aştept să veniţi la Prefectură cu elevii dvs. La mulţi ani, sărbători fericite şi să vă dea Dumnezeu sănătate. Să nu lăsaţi niciodată speranţa deoparte.” au fost cuvintele prefectului Emil Muşat.
Directoarea liceului, prof. Cristina Drăgan, a declarat la final într-un interviu că emoţiile nu au lipsit de la această aniversare, că a fost una foarte reuşită, poate cea mai reuşită aniversare din cei 3 ani de când liceul îşi serbează ziua. “Mă bucur că am reuşit să ofer cât s-a putut din programul ce mi l-am propus, că s-au simţit bine şi invitaţii şi colegii mei, sper ca anul viitor să iasă dacă nu mai bine pentru că e loc de mai bine, cel puţin la fel de bine ca anul acesta. Felicit şi mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în acţiunea de azi, iar de o parte din elevii premiaţi astăzi vreaă să vă spun că sunt foarte mândră. Sunt copii excepţionali cu care ne mândrim la concursuri şi olimpiade prin rezultatele lor frumoase cu care vin înapoi.” afirmă directoarea Liceului “Bălcescu”, cel mai mare liceu din judeţul Călăraşi la ora actuală. Cristina Drăgan mulţumeşte în mod special primarului municipiului Olteniţa, Costinel Milescu, pentru sprijinul pe care acesta îl oferă de fiecare dată în activităţile desfăşurate de liceu.
Laura Suzeanu