Primăria Olteniţa a adresat o solicitare Guvernului României prin care se cere ca sectoarele de drum naţional din intravilanul municipiului Olteniţa să treacă din administrarea Consiliului Local Olteniţa în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, prin C.N.A.D.R. SA.
Sectoarele de drum respective se pare că au creat ceva nemulţumiri în rândul autorităţilor locale, primarul Ţone precizând în şedinţa extraordinară când s-a votat Hotărârea că dacă nu ar fi existat o bună relaţie între autorităţile CNADR şi reprezentantul lor, Vasile Baltag, probabil că aceste drumuri ar fi rămas înzăpezite.
Din cauza faptului că aceste sectoare de drum necesită pentru întrţinerea lor cheltuirea unor sume de bani destul de mari, precum şi faptul că taxele care se percep pentru circulaţia pe drumurile respective nu merg la bugetul local al municipiului, primarul Petre Ţone consideră că este necesară o trecere a acestor sectoare de drum în ograda Companiei Naţionale de Drumuri.
Iarna 2012-2013 a fost una blandă ce nu a creat probleme autorităţilor locale, aşa cum s-a întâmplat în trecut când munţi de omăt se simţeau tare bine pe teritoriul municipiului nostru. Dacă ar fi să mulţumim cuiva pentru faptul că anul acesta ne-a scutit de probleme cauzate de troiene, acest lucru trebuie făcut neîntârziat către Dumnezeu, care a fost de partea Olteniţei şi nu a îngropat zona în nămeţi. O asemenea problemă ar fi pesupus efort susţinut, plus ceva sacrificii din partea Executivului Primăriei, ţinând cont de cum se administrează acum banul de la bugetul local, comparativ cu anii trecuţi, când erau acoperite, susţinute onorabil activităţi diverse din multe domenii de activitate, rămânând şi bani suficienţi pentru proiecte ori studii de fezabilitate la nivel local.

Sunt vizate Bdul Marasesti si Bdul Republicii
Vorba cu capra vecinului este eterna bijuterie populară ce se potriveşte şi la noi, de această dată în sensul negativ. Să nu criticăm ce nu a făcut C.N.A.D.R. în zona Olteniţa sau ce nu ar fi făcut dacă…, pentru că ce revenea gospodăriei locale în materie de curăţat străzi de zăpadă a fost lăsat de izbelişte, în voia sorţii. Deşi am avut o iarnă blândă, fără multă zăpadă, „drumurile noastre toate” locale, cu precădere în zonele limitrofe, nu au fost curăţate pentru a se desfăşura o circulaţie civilizată şi normală, cele mai multe străzi mărginaşe, şi nu numai acestea, fiind curăţate câte puţin câte puţin, şontâc…şontâc, înotând prin zăpezi, de piciorul omului de Neanderthal sau de roţile maşinilor, rămase de multe ori înzăpezite, ulterior de razele soarelui.
Laura Suzeanu