Postul de televiziune Euronews a realizat recent un reportaj despre generația Millennials (Generația Y), pe care l-a denumit JOBLESS GENERATION.
Tinerii din ziua de astăzi se confruntă cu imposibilitatea angajării, în condițiile în care companiile multinaționale, care și-au deschis afaceri în România la începutul anilor 90, au angajat absolvenții de atunci, iar sistemul de stat nu se sfiește să facă disponibilizări în masă de la lună la lună, în condițiile în care marii angajatori practică internshipurile neplătite cu perioade cuprinse între 1-6 luni cu posibilitatea (sau nu) de a fi angajat la sfârșitul stagiului, lucru care a condus la reducerea semnificativă a joburilor entry-level.
Când lipsa de experiență este principala cauză a refuzului angajatorului, tinerii ar trebui să ia atitudine și să-și construiască viitorul profesional încă de azi, căutând să-și sporească șansele de angajare prin participarea la activități extrașcolare, de voluntariat sau de altă natură, mai ales că Legea voluntariatului va fi adoptată în cel mai scurt timp.
Profesorul meu de sociologie mi-a spus când eram în liceu că școala este locul în care statul îi ține ocupați pe tineri pentru că nu are să le dea de muncă, astfel ni se cere facultate, master, o a doua facultate, un al doilea master, eventual un doctorat, o specializare, o dublă specializare, una, două, trei limbi străine, cu certificat internațional dacă s-ar putea, experiență musai și pretenții salariale din ce în ce mai mici. Anual, câteva milioane de absolvenți termină facultațile și nu pot ieși pe piața muncii, devenind șomeri cu diplomă. Pentru că și eu sunt studentă și m-am lovit de aceste probleme, pentru că nu-mi permit să fiu mediocră cu o asemenea concurență, pentru că dacă nu profit de șansele care mi se oferă, vor fi alții care chiar în clipa asta o vor face, de aceea organizăm workshopul CV MAKING OF, în care vom învăța să ne facem un cv competitiv sau chiar inventiv, vom vorbi despre avantajele de a avea cv actualizat, despre DO and DONTs, dar și despre oportunități naționale și internaționale pe care le putem accesa printr-un cv și o scrisoare de intenție. De asemenea, participanții își vor testa aptitudinile printr-un test, în urma căruia le sunt recomandate profesii în conformitate cu trăsăturile de personalitate.

foto: dunareedu.wordpress.com
Așadar, sâmbătă, 17 august, ora 18:00, la sediul Dunăre.Edu din parcul mare, Oltenița, se ține WORKSHOPUL CV MAKING OF.
La sfârșitul întâlnirii, participanții vor pleca acasă cu cv-ul gata de arătat angajatorilor
Specificații: puteți aduce laptopul personal și lucra în timp real (dar nu este obligatoriu), nu există limită de vârstă
Inscrierea se face prin e-mail la adresa cvmakingof@yahoo.com până vineri, ora 23 59.
Lavinia Iancu |laviniaiancu.blogspot.ro