Sediul Dunăre.EDU a găzduit luni după-amiază întâlnirea pasionaților de literatură, căci membrii Cenaclului literar din Oltenița, dar și simpli iubitori ai acestei arte, și-au dat întâlnire și au schimbat idei, în cadrul primei zile a Târg. Bâlci. Fest, un eveniment cu tradiție, organizat de ONG-ul oltenițean „din căsuța portocalie”.
Evenimentul literar a fost moderat de către omul de cultură Nicolae Mavrodin, care a dat cuvântul, sau, mai bine zis, versul, scriitorilor autohtoni. Cum era firesc, doamnele au fost primele care au încântat audiența cu creațiile proprii, așa încât poeta Mira Glodeanu i-a sensibilizat pe cei prezenți atât prin mesaj, cât și prin intonație. În ordinea vârstei, a urmat doamna Dobrița Spirea care a introdus audiența într-o atmosferă ecleziastică prin fragmentele sale.
Viorica Ruse a recitat Bâlciul ca poem, înscriindu-se în tematica evenimentului, însă de departe, critica adusă societății prin parodia intitulată „Cu soțul la bâlci” a fost un deliciu pentru cei prezenți la cenaclu, căci râsetele n-au contenit decât mult după ce scriitoarea și-a încheiat intervenția.
Profesorul Sofian Florian a făcut trecerea de la lirica feminină, încheiată prin intervenția Cameliei Șerbu, la cea masculină, prin seria de satire cu iz politic, a cărei protagonistă este nimeni alta decât Baba Leana. Poemul Genezei recitat de domnul profesor provocat-o pe doamna Spirea, care în replică a citit un fragment despre pilda fiului risipitor.
Spre final, cenaclul a trecut de la registrul macabru, instaurat de poeziile lui Silviu Cristache, la cel erotic, prin versurile lui Alex Drăgan, și s-a încheiat într-o notă amuzantă, cu istorisirea din volumul Dealul Voineștilor, Micul Felix, scrisă de cel care a și inițiat dialogul de astăzi.
De aproape doi ani, în Oltenița s-a cristalizat un proiect denumit „Ramuri. Muguri și Mugurași”, o culegere de creație literară oltenițeană, ajunsă deja la a unsprezecea ediție, coordonată de profesorul Nicolae Mavrodin și Silviu Cristache. Antologia strânge sub aceleași coperte poezii ale autorilor autohtoni, grupați pe categorii de vârstă, astfel „ramurile” reprezintă seniorii, „mugurii” sunt scriitorii cu ceva experiență, urmați „mugurași”, adică debutanți.
Târg. Bâlci. Fest continuă toată săptămâna cu activități culturale, sportive și educative.